Anne meets Bangkok
Blijf op de hoogte en volg Anne
11 Februari 2006 | Thailand, Bangkok
Na een paar dagen ziek (van heimwee)te zijn geweest ben ik weer een beetje bij. Eten gaat gelukkig ook weer dus voel me weer een beetje mens..
De afgelopen dagen wat in Bangkok rondgestruind. Begin te wennen aan de gewoontes en gebruiken en vooral ook geuren!van deze stad. Er is veel te zien en te doen.
Heb gister een geweldig mooie boottocht gemaakt over de rivier die iets buiten het centrum loopt. Mensen wonen daar in huizen op palen en er is een 'floating market'.
Ook het tempelcomplex Wat Po bekeken wat erg indrukwekkend is. Je ziet er weinig mensen bidden dus echt een toeristenatractie!
Vandaag mijn grootste hobby's kunnen uitoefenen. Zoals: zwemmen, zonnen, shoppen in een megagroot winkelcentrum (is Hoog Catherijne niks bij, idd heerlijk shoppen, bedankt Jeroen!) en in een park rondgestruind. Ook het parkleven is erg bruisend! Overal sportende mensen. Staan hele aerobicklasjes te hupsen en te zweten! Klokslag zes uur was er ineens een stilte... Net of ik in een film was beland stond iedereen stokstijf en stopte iedereen met praten, zingen, rennen en hupsen.. ik als onwetende toerist deed nog een paar stappen.. Tot het volkslied begon en ik begreep dat het erg respectloos moest zijn als ik doorliep. Net zo plotseling het begon stopte het ook weer en ging iedereen weer door met zijn dagelijkse bezigheden. Echt geweldig! Er is hier veel respect voor de koning, overal zie je hem op foto's weer terugkomen op de straten en in gebouwen. Grappen over het koningshuis zijn dan ook uit den boze!
Het straatleven gaat hier dag en nacht door. Ook veel mensen eten hier op straat, wagentjes met mannetjes die af en toe een kippetje of visje erop gooien. hier is mijn maag alleen nog niet sterk genoeg voor..
Morgen vertrek ik uit Bangkok en zal ik eerst naar Ko si Chang gaan. En wellicht verder naar onder reizen naar de eilanden! Nog ong. drie weken en dan komt Amely. Verheug me daar erg op. Al die indrukken zijn tenslotte veel leuker om samen te delen! Heb het aardig onderschat hoe het is om zo plotseling in een adnere cultuur te zijn en dan ook nog alleen! Ben daarom erg blij dat ik langer bij Wim kon verblijven. Hij is maar tegen me blijven zeggen dat t allemaal goed komt en dat ik vanzelf ga genieten. Zijn motto is: Easy going. En dat motto ga ik vasthouden!
Lieve mensen, ben erg blij met alle berichtjes! Heb er veel steun aan gehad! Heb overigens nu ook een mobiel (tot afgunst van de echte reizigers onder ons ; ). Nummer is: 0066 79740755. Smsjes zijn welkom! Ik ben er achter dat ik toch niet van jullie loskom, dus dan ook maar sms-en ; )
En de foto's volgen nog. Lukt me maar niet! maar spoor wel een of adnere computernerd op die mij kan helpen!
Heel veel liefs, Anne!
11 Februari 2006 - 17:08
Loes:
Hé lieve Anne,
Goed te horen dat het weer wat beter gaat!
Logisch hoor dat het even erg wennen is!
Klinkt mooi dat Bangkok! Ben wel jaloers op je...
Geniet ervan en leuk je avonturen hier te kunnen lezen!
Liefs -
11 Februari 2006 - 19:33
Ireen:
Yes, wat goed een redelijk posittief verhaal te lezen!! gaat goed An! en wat heb je al mooie dingen gezien. ben benieuwd hoe de contactmogelijkheden zijn als je niet meer bij Wim bent, we zien wel. Idd erg fijn dat je daar langer kon blijven. lieve An, ik mail je per hotmail wel weer wat meer. Ben benieuwd naar de eerste foto's en heeeerlijk dat zelfs in Bangkok een Hoog Catha is, maak het wennen vast makkelijker! dikke kus -
12 Februari 2006 - 02:37
Hilde:
Dag lieve Anne, ik ben blij dat het zoveel beter met je gaat !!En ik geniet van je verhalen.
Goed ook dat je zo'n Wim had die tegen je kon zeggen dat het allemaal wel goed komt he ! Geniet ze, dit wordt een onvergetelijke tijd...maar dat weet je vast al, tot gauw, knuffels en liefs,
Hilde -
12 Februari 2006 - 14:59
Jeroen:
Anne, ik ga je nu meteen sms-en :d Kus! -
12 Februari 2006 - 16:35
Samad:
Chill chill chill, Gaat helemaal goed kome met al die chineze, hihi -
12 Februari 2006 - 17:20
Petra:
Hee meis!
Leuk om zo over je avonturen te lezen! Er volgt binnenkort (eind deze week denk ik) nog even een persoonlijk mailtje!
Relax en reis ze! hihi
Knufje, Peet -
12 Februari 2006 - 22:02
Thea:
Lief Annetje!
Wist ik wel, als de eerste heimwee-tranen gedroogd zijn ga je langzaam genieten! hier zijn we'n beetje jaloers opje,geweldig,probeer ervan te genieten!hier is het momenteel bere-koud!
Je t’embrasse fortement!! -
13 Februari 2006 - 11:05
Petra & Antonie:
Hoi Anne, blij te horen dat het wat beter gaat en je toch nog wat kon genieten van Bangkok. Leuk om te lezen, was het volkslied al weer vergeten maar is inderdaad een grappig gebeuren hé :-)Heb even op internet gezocht naar je nieuwe bestemming Ko Si Chang en dat ziet er wel geweldig uit!! Ben erg benieuwd naar je foto's. Ik kijk uit naar de volgende update.
Geniet van al het moois!
Petra -
13 Februari 2006 - 11:56
Mieke:
Hey Anne gelukkig gaat het al wat beter! Moet zeggen dat het wel super stoer van je is! En ik weet zeker dat als je wat verder onderweg bent dat het steeds leuker wordt! Ik lees het wel! Kuzz -
13 Februari 2006 - 12:56
Loes Maurits:
He Anne,
Super gaaf dat jeje adres nog hebt doorgemailt. Kan ik je toch nog volgen. Ik kan me de cultuurschok ook nog zo goed voorstellen. ik weet zelf nog steeds niet goed wat ik van bangkok vond, het is natuurlijk een prachtige, boedhistische stad, maar al je zintuigen worden zo overprikkeld.
Met mij gaat alles prima. Mijn nieuwe baan is echt geweldig. Hoewel ik julllie zeker in het begin erg heb gemist, is dit zeker de juiste stap voor mij geweest.
Geniet en doe ook een beetje voorzichtig en ik blijf je volgen.
Dikke zoen,
Loes -
13 Februari 2006 - 17:24
Inge:
Hey Annepanne.
Fijn dat je je weer beter voelt! Geniet van je tijd daar en doe idd lekker rustig aan en waar je zin in hebt! Tot gauw maar weer. XxX Inge -
13 Februari 2006 - 19:43
Bea:
Hé dappere Anne. Wat zou ik je graag daar even rond zien lopen met je blonde haren tussen die donkere koppies. Wij leven allemaal erg met je mee. Heimwee naar ons...? :)
Je komt jezelf al aardig tegen begrijp ik. Niet verkeerd, je bent een aardige meid ...
Liefs en tot horens!
je collega -
14 Februari 2006 - 20:19
Sjouke En Els:
Ha die Anne,
O wat zijn we blij dat het nu wat beter met je gaat. Die Wim is zijn gewicht in goud waard (hopelijk istie lekker "vet").Annewyts is nog onder de Belgen.'k Weet niet of ze daar op internet kan komen. A.s. zaterdag komt ze terug: dan zul je wel wat horen.
Probeer zoveel mogelijk te genieten Anne. Ik hoorde van Karin dat je al wat contacten opgedaan hebt. Nog even en ook dat wordt helemaal leuk. Zul je zien. We hopen nog veel van je te lezen. hou ons op de hoogte. Liefs en een dikke zoen van ons allemaal. -
14 Februari 2006 - 21:08
Jannelies:
Hoi Anne!
Gelukkig maar, dat het beter gaat hoor! Wat een mooie verhalen heb je geschreven, echt leuk om te lezen. Zo te lezen gaat het nu echt de goede kant op.
En hier, in Utrecht; regen, kou, griep, enz. Dus... GENIET ERVAN!!!
Veel liefs van Jannelies -
14 Februari 2006 - 21:15
Jannelies:
Hoi Anne!
En hier, in Utrecht; regen, kou, griep, enz. Dus... GENIET ERVAN!!!
Veel liefs van Jannelies -
15 Februari 2006 - 11:54
Mary:
Hoi Anne,
tof om je verhalen tot nu toe te lezen. Ben benieuwd wat je allemaal nog gaat meemaken en zien. Veel plezier toegewenst.
Groetjes van Mary -
15 Februari 2006 - 11:59
Jeroen:
Je hebt dus een nerd gevonden :-) -
15 Februari 2006 - 12:14
Miriam Zimmerman:
Hoi anne,
Wat fijn dat je jezelf weer helemaal mensen voelt. Ik was nog in de veronderstelling dat je naar argentinie ging. Klinkt allemaal superleuk, dus veel plezier!!!
Groetjes Miriam -
15 Februari 2006 - 15:03
Hugo, Marleen & Vera:
Ha die Anne! Strand (en de rest ook) ziet er geweldig uit! Wij kijken hier al de hele dag tegen regen aan, dus geniet ervan! Liefs, en een dikke kus van Vera, Hugo en Marleen -
15 Februari 2006 - 19:32
Ton, Alma, Lennart & Lieke:
Hoi Anne,
Ontzettend leuk om je verhalen te lezen. Fijn dat je een beetje begint te wennen aan dat verre Thailand. We vinden het super van je hoor! Geweldig om je foto's te kunnen bekijken, we kunnen je zo echt een beetje volgen. Heel veel plezier in Ko si Chang! -
16 Februari 2006 - 02:25
Koos:
Hoi Anne,
Ik zit in het nachtleven en heb je foto's bekeken. Heerlijk met de tenen op het strand. Fijn dat je straks ook met z'n tweeen erop uittrekt.
groetjes.Koos -
16 Februari 2006 - 11:09
Mno:
Heel vet joh !
Have fun, and keep your goal alive ! -
16 Februari 2006 - 15:07
Hilde:
Dag Anne,
Mooie foto's he !! En dat je een paar kilootjes kwijt bent is te zien...Maar dat komt allemaal weer goed want vanaf nu wordt alles alleen maar beter..
Dag Anne, veel plezier in Bangkok dit week-end en tot maandag !
Liefs en kus, Hit -
16 Februari 2006 - 22:57
Tante Lenie:
anne wat fijn dat je nu de leuke dingen gaat zien en ons daarvan kunt laten meegenieten .ben best een beetje jaloers op je .van mama hoorde ik dat je nu met een paar mensen optrekt.dan kun je ook weerwat ervaringen delen .en dan nu zo'n mooie eilanden tocht kijk al uit naar je volgende serie foto's heel veel liefs.tot schrijfs -
17 Februari 2006 - 16:14
Stephie:
lieve anne,
fijn dat het beter met jou gaat.ik denk dat je iedere dag meer plecier hebt.en ik ben jaloers op jou als ik de fotos op de strand zie!
ik will je ook nog zeggen dat ik de baan in de st. antonius ziekenhuis heb,ik beginn in mei op hartchirugie.(sorry voor de spelling fouten)
ik ben benieuwd wat je nog alles meemaakt!!!!! -
18 Februari 2006 - 08:49
Edwin:
Hoi, ik kreeg van Petra en Antonie je site door. Leuk hoor! Ik hoop dat je een geweldige tijd krijgt en ik ga het volgen. Heel veel plezier en een knuffel van Micha. -
18 Februari 2006 - 10:52
Zaterdag Vroege Dienst...:
Heej Anne,
Leuk om te lezen hoe het met je gaat! Mooie foto's ook, echt een hele andere wereld dan hier in het kikkerlandje! Succes met alles wat je gaat doen,
Groetjes vanuit het RPC, dikke kus van Gerrie, Hugo, Agnes A en Christine